"Srce vjeruje, um ostvaruje!"

Kako je sve počelo?

Iz povijesti gimnastike našeg užeg zavičaja...


...davne 1960 godine, prije prvih službenih školskih natjecanja odigran je susret učenika osnovnih škola iz Umaga i Buja. Natjecali su se u dva sporta: rukometu i gimnastici. Ekipu škole iz Buja vodio je prof. Juraj Radovčić a ekipu škole iz Umaga prof. Damir Šteka. Susret je završen neodlučnim rezultatom, naime Buje je bila bolja u gimnastici a Umag u rukometu. Rezultat je bio malo iznenađenje ako se zna da je prof. Šteka bio po afinitetu gimnastičar, a prof. Radovčić rukometaš... 

...od tada do danas gimnastika se provodila samo kao dio nastavnog plana i programa tjelesne i zdravstvene kulture u osnovnoj i srednjoj školi. Posljednji rezutati testiranja učenika naše škole, koje se obavljaju na početku i kraju svake školske godine u svim razredima, polazuju da su naši učenici najslabiji upravo u onim segmentima, koje gimnastika kao bazični sport može veoma efikasno pobaljšati a to su prvenstveno snaga gornjeg i donjeg dijela tijela, snaga trupa i fleksibilnost... 

...povodom ovog davnog događaja i na osnovu najnovijih saznanja o motoričkim sposobnostima učenika naše škole, povezujući znanje, tradiciju i iskustvo prof. Radovčić, prof. Lekšan i prof. Popović u srpnju 2016. godine pokrenuli su inicijativu za osnivanje gimnastičkog kluba "Umag", kada je klub i osnovan.

Naš tim:

Franc "Jura" Herzmansky

Glavni trener muške i ženske gimnastičke vrste.

ISKUSTVO

Nekada vrhunski gimnastičar a sada trener sa dugogodišnjim iskustvom. Njegovi vježbači su postizali značajne rezultate na međunarodnim evropskim i svjetskim natjecanjima.

herzmansky@gmail.com

Tjaša Lekšan

Studentica kineziterapije KIF Split.

ISKUSTVO

Radila je godinu dana u GK Inova Gym. Sa izvrsnim preporukama odlazi u privatnom terapijskom studio gdje radi na individualnim programima. Stalno se usavršava i napreduje.

tjasaleksan@gmail.com

Josipa Popović, prof.

Profesorica tjelesne i zdravstvene kulture u osnovnoj školi Marije i Line. Pored aktivnoog trčanja na duge pruge obožava raditi sa najmlađima. 

ISKUSTVO

Višegodišnje iskustvo u radu sa mladima u sportu.

josipapopovic@gmail.com

Dražen Lekšan, prof.

Profesor tjelesne i zdravstvene kulture. Radi u osnovnoj školi Marije i Line u Umagu.

ISKUSTVO

Trideset godina rada sa mladim sportašima.

drazenleksan@gmail.com