"Srce vjeruje, um ostvaruje!"

Programi sportske gimnastike

Treba posebno naglasiti da je ovo presudan period za motorički razvoj djece, kao i da djeca superiorne motorike moraju biti dodatno opterećena kako bi se osigurao njihov pozitivni trend razvoja, kao i da ih je potrebno postepeno usmjeravati u tom pravcu. Usvajanje osnovnih gimnastičkih elemenata daje dobru podlogu za bavljenje bilo kojim drugim sportom u budućnosti djeteta.

MALA ŠKOLA GIMNASTIKE

Trening je namijenjen djeci od 4 do 6 godina. Djeca koja su već toliko neovisan da mogu izdržati vježbanje bez nazočnosti roditelja. Djevojčice i dječaci vježbaju zajedno u grupama.

ŠKOLA SPORTSKE GIMNASTIKE

Trening je namijenjen učenicima od 1. do 4. razreda. Poznavanje gimnastika nije obavezno. Dva treninga tjedno bez obzira da li se vaše dijete odluči za gimnastiku ili neki drugi sport, dobra su osnova za razvoj mororičkih sposobnosti djeteta u ovom uzrastu. Programi su pripremnog i rekreativnog karaktera.

NATJECATELJSKI PROGRAM

U ovaj program uključena su djeca koja su pokazala poseban interes za gimnastikom i odabrali su gimnastiku kao osnovni sport. Selekcija se vrši na osnovu stručnog mišljenja trenera, na osnovu osobne želje i motivacije djeteta i roditelja te postignutih rezultatima i zalaganju na natjecanjima i treninzima te provjerom  motoričkih i funkcionalnih sposobnosti.

PROGRAM ZA SPORTAŠE

Upravo je gimnastika kao dopunska aktivnost za sportašice i sportaše najbolji odabir za daljnje sportsko usavršavanje. Učeći jednostavne i složenije akrobatske elemente  na tlu, preskoku, malom i velikom trampolinu čime podižu osobno samopuzdanje i motoričke sposobnosti što će im u izabranom sportu omogućava dostizanje viših rezultata.