"Srce vjeruje, um ostvaruje!"

Vodič za roditelje

Poštovani roditelji.

Kako bismo vam članstvo u našemu klubu učinili pristupačnim, molimo vas da pročitate pravila i uputite, kako bismo zajedno bolje i kvalitetnije surađivali u interesu mladih članova gimnastičkog kluba.

KAKO POSTATI ČLAN GIMNASTIČKOGA KLUBA "UMAG"

Upis za članove Kluba počinju u lipnju tekuće godine. Upis vršimo isključivo preko obrasca koji objavljujemo na stranicama društvenih mreža: na web stranici, na facebook stranici i preko viber grupe Kluba. Osnovni uvjet za upis su plaćene sve rate članarine za predhodnu školsku godinu. Stari članovi imaju prednost kod upisa i predupisom za slijedeću školsku godinu do 1.7. osiguravaju mjesto u grupi slijedeće školske godine.

Nakon 1.7. počinju upisi za sve ostale zainteresirane a traju do popune slobodnih mjesta u grupama, nakon čega će svi prijavljeni biti na listi čekanja. U slučaju oslobađanja mjesta u nekoj od grupa, naknadno ćemo vas obavijestiti.

Nakon upisa ćemo vas uključiti u viber grupu gdje vam šaljemo sve informacije vezane za  rada Kluba. Na mail ćemo vam poslati uplatnice za članarine za 9. mjesec sa dospijećem plaćanja do kraja prvog tjedna u mjesecu, kada počinjemo sa radom. Plaćanjem članarine za rujan, vaše dijete je upisano i može početi trenirati prema objavljenom rasporedu treninga.

Pored toga novi članovi trebaju ispuniti pristupnicu klubu. Molimo vas da Ispunjenu i potpisanu pristupnicu donesete na prvi trening i predate tajnici kluba ili treneru.

Nakon upisa početkom školske godine, dijete možete upisati samo uz predhodnu najavu i dogovor sa tajnicom Kluba (Josipa Popović, 098 980 27 98), naravno ukoliko ima slobodnih mjesta. Za vrijeme nastave i treninga ne odgovaramo na pozive. Hvala na razumjevanju!

PODSJEĆAMO DA ČLANARINA NIJE NAKNADA ZA TRENIRANJE!

Prije upisa moguće je odraditi jedan trening bez obaveza kako bi se roditeljima i djeci omogućilo upoznavanje sa vježbanjem, trenerima, ambijentom, načinom rada unutar dvorane te olakšala odluka o upisu u klub.

Prilikom upisa roditelji imaju dužnost, pored potpisane Pristupnice, obavijestiti trenere o zdravstvenome stanju djeteta (alergije, kronične bolesti ili smetnje, oštećenja ili smetnje lokomotornog sustava i drugo).

U slučaju promjene osobnih podataka člana (adresa, telefon ili drugo...), molimo vas da nas o tome obavijestite.

Ukoliko se vaše dijete iz bilo kojih razloga ne želi više trenirati, potrebno je ispuniti ispisnicu, kako bi mu formalno-pravno prestao status aktivnog člana kluba. Ukoliko se želi ponovo upisati, potrebno je ponovo ispuniti pristupnicu.

Svake godine organiziramo za članove kluba ljetni kamp. Informacije vezane za ljetni kamp, objavljujemo krajem svibnja.

Mjesečna članarina za 2018./19. godinu iznosi 200,00 kn, za obitelji s dvoje djece 125,00 kn.

  • Uplatnice šaljemo na vaš mail zadnji tjedan u predhodnom mjesecu sa dospijećem plačanja do kraja prvog tjedna u tekućem mjesecu.
  • Na kraju svakog tjedan objavljujemo evidenciju uplata članarina, tako da možete provjeriti da li ste te uplatili članarinu.  Ukoliko niste uplatili kraja prvog tjedna u mjesecu ponovo ćemo vam poslati uplatnicu.
  • Ukoliko članarinu ne uplatite u gore navedenom roku kao zadnja mjera je otkazivanje članstvo i popunjavanje slobodnog mjesta. Kako se to još nije desilo, molimo vas za razumijevanje!
  • U slučaju financijskih poteškoća, molimo vas da nam se obratite kako bismo pronašli odgovarajuće rješenje za trenutnu situaciju.
  • U slučaju da dijete izrazi želju za prestankom treniranja (iz bilo kojeg razloga), molimo vas da nas obavijestite i ispunite ispisnicu. Ukoliko su podmirene sve obeveze prema klubu, time prestaju i sve obveze prema klubu. kako bismo omogućili upis drugoj djeci.

Raspored treninga po grupama možete vidjeti pod raspored.

Roditelji mogu ponekad pogledati trening sa tribina (ne preporučujemo stalno prisustvo zbog osamostaljivanja djece). STROGO ZABRANJUJEMO POSMATRANJE TRENINGA VAN DIJELA TRIBINA!

- Ako dođe do potrebe za otkazivanjem treninga (odlazak kluba na natjecanje, vremenski uvjeti, zauzetost dvorane ili drugo), javit ćemo vam preko Viber grupe. Molimo vas da instalirate Viber aplikaciju kako bismo vas mogli obaviještavati o događajima u Klubu. Aplikaciju možete skinuti ovdje, tako da odete na download i skinete aplikaciju za željeni uređaj.

- Treninzi se održavaju do kraja lipnja, a početkom srpnja organiziramo ljetni kamp akrobatike i plivanja. Preporučujemo da sva djeca koja se planiraju uključiti u ljetni kamp da svakako treniraju do kraja lipnja, kako nebi imali problema u kampu (pauza od dva tjedna znatno će smanjiti motoričke i funkcionalne sposobnosti djece).

Treninzi se održavaju u skladu sa školskim kalenarom za tekuću školsku godinu. Za školsku godine 2019./20. redovni treninzi počinju 9. rujna 2019. godine a završavaju 18. lipnja 2020. godine. 

Plan rada obuhvaćen je sa 35 radnih tjedana (u skladu sa školskim kalendarom) a godišnje će sve grupe u okviru školske gimnastike imati 70 treninga odnosno 70 sati a natjecateljske grupe rade prema posebnom planu i programu. 

Za redovne treninge se ne naplaćuje posebna naknada. Ostale aktivnosti se moraju dodatno platiti (povećan broj treninga ili sati treninga van 70 sati treninga godišnje, gimnastičke radionice, gimnastički kamp, zimovanja, kotizacija za natjecanje, prijevoz za natjecanje, nabava sportske opreme za vježbanje i ili natjecanje...). Nastojat ćemo naknadne troškove svesti na što manji iznos ali napominjemo da trenutno iz proračuna grada godišnje dobijemo 37.000 kn tako da se od tih sredstava i prihoda od članarina financiraju sve aktivnosti kluba (plaće djelatnika, trenera, naknade voditelja, nabavka opreme i  druge potrebe). Zbog toga Vas molimo za razumijevanje, za što Vam zahvaljujemo.

SUGESTIJE I PRAVILA ZA RODITELJE I DJECU:

Za trening je potrebna sljedeća odjeća i obuća:

- kratke hlačice,

- majica kratkih rukava ili kod djevojčica preporučujemo triko i OBAVEZNO VEZANA KOSA),

- bos ili gimnastičke papučice sa gumom.

- Mole se članovi da na trening nose čistu i prikladnu odjeću (ne smije se trenirati u odjeći u kojoj se dolazi na trening).

- Vrijednije predmete ne ostavljajte u garderobi, već ih predajte roditeljima ili ih ponesite sa sobom u dvoranu i predajte trenerima. NE odgovaramo za izgubljene stvari.

- Po djecu iz centralnog vrtića dolaze trenerice (Josipa ili Tjaša) koji ih vode na trening i vraćaju ih nazad. Nakon što se organiziiraju grupe dobit ćete konačnu informaciju vezanu za rad predškolskih grupa.

- U osnovnu školu Galileo Galielei po djecu 1. razreda dolaze i vraćaju ih voditelji.

- Ostala djeca dolaze samostalno na trening u školsku sportsku dvoranu osnovne škole Marije i Line.

- Ako djeca pokažu potrebu (dijete radi prvi trening, ima potrebu za prisutnošću roditelja, prvi put se susreće s radom u grupi, teško se odvaja od roditelja), molimo roditelje da ostanu na tribinama u dvorani do završetka treninga.

- Manju djecu roditelji trebaju pričekati ispred izlaza iz svlačionice najmanje 5 min. prije kraja treninga kako bi preuzeli svoje dijete (ovo se preporuča zbog malog prostora, velikog broja djece i ljudi te izmjena grupa). Treneri NE izlaze iz dvorane sa djecom.

- Djeca NE smiju ulaziti u dvoranu bez poziva trenera, već čekaju na zato naznačenom mjestu kod bočnog ulaza u dvoranu.

- Vodu koju su donijela djeca ostavljaju na ranije dogovorenom mjestu.

- Djeca koja imaju dužu kosu trebaju je skupiti u rep kako ne bi smetala tijekom treninga. Na treningu ne mogu imati sat, lančić, narukvice i naušnice kako ne bi došlo do povreda. Ukoliko se male naušnice treba staviti traku preko uha.

- Nije dozvoljen ulazak na trening sa žvakaćim gumama ili hranom.

- Djeca se trebaju pristojno ponašati unutar dvorane i slušati upute trenera.

- Nije dozvoljeno ometanje ostale djece ni trenera pri radu niti neprimjereno ponašanje (potezanje, tuča, neprikladna komunikacija). U slučaju bilo kakve povrede predviđenih pravila dijete će biti udaljeno s treninga (na klupu). Ukoliko se ovakvo ponašanje ponavlja, pozvat ćemo roditelja na razgovor.

- Djeca ne smiju koristiti gimnastičke sprave i trenažere bez prisutnosti trenera ili njegove dozvole.

- Uslučaju bilo kakve ozljede, roditelji će odmah biti obaviješteni o događaju i načinu ozljeđivanja te u dogovoru sa trenerima donijeti potrebne mjere.

Sve dodatne informacije vezane za upis i rad kluba ili sekcija možete saznati:

  • na našoj web stranici: https://gimnasticki-klub-umag3.webnode.hr/;
  • putem e-mail: gklumag1960@gmail.com;
  • na profilu na Facebooku: Gimnastički Klub Umag;
  • na viber grupi: gimnastički klub Umag ili po viber grupama (vrtići, prvi razredi, starije grupe, B tim i A tim;
  • osobno uz predhodnu najavu kod trenera kluba (Josipa, 098 980 27 98 ili Dražen, 092 346 70 05 ili u sportskoj dvorani OŠ Marije i Line prije treninga ili nakon treninga;

ZA KRAJ:

Kako bi klub i u budućnosti htio biti na visokome nivou poučavanju gimnastičkih vještina, molimo sve članove i one koji će to tek postati da se sa svojim pitanjima, prijedlozima i primjedbama obrate našim trenerima ili Upravi kako bismo zajedno ostvarili naše ciljeve.

Za gimnastički klub "Umag"

predsjednik kluba

Dražen Lekšan, prof.